‘Sendvič’ od crvene pastrve, smeđih šampinjona i luka na pečenoj bundevi

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 crvene pastrve (svaka po 400-500 g)
  • 300 g smeđih šampinjona
  • 2 žlice soja sosa
  • 1 dl suhog bijelog vina
  • 1 crveni luk
  • 3 češnja češnjaka, usitnjenog
  • 1/2 žličice svježeg ružmarina, usitnjenog
  • 2 dl maslinova ulja
  • 70 g maslaca
  • ZA BUNDEVU:
  • 500 g muškatne ili hokaido bundeve
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 grančice svježeg timijana
  • morska sol
  • 1 dl maslinova ulja

Priprema

1. korak

Očistite i isfiletirajte pastrve. Od jedne pastrve dobit ćete 2 filea, koja prerežite na pola (2 sendviča po pastrvi). Na decilitru maslinova ulja pirjajte luk i češnjak 4-5 minuta.

2. korak

Dodajte gljive i pirjajte nekoliko minuta, dodajte vino i pirjajte dok većina tekućine ne

ispari. Na kraju dodajte soja sos, ohladite.

3. korak

Umetnite punjenje između pastrve. Zavežite svaki sendvič (dobili ste 4 komada) špagom na 3 mjesta. Zagrijte maslac i decilitar maslinova ulja. Pržite pastrve nekoliko minuta sa svake strane, na srednjoj vatri, ovisno o debljini ribe.

4. korak

Bundevu sa sastojcima stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite 25-30 minuta i poslužite ispod ribe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. prosinac 2024 06:30