Trebat će vam:
Za okruglice:
300 g mljevene piletine 3 kriške starog bijelog kruha 50 ml mlijeka 1 češanj češnjaka šaka naribanog parmezana 1 jaje maslinovo ulje šaka svježeg peršina sol i papar |
Za umak od rajčice:
2 žlice maslinovog ulja 3 češnja češnjaka 800 g pelata 1 žlica šećera |
Priprema:
Za mesne okruglice pomiješajte piletinu sa sredinom bijelog kruha koji ste namočili u mlijeku i dobro ocijedili. Dodajte protisnuti češnjak, naribani parmezan, žlicu maslinovog ulja, sol, papar, jaje i sjeckani peršin. Sve dobro promiješajte i oblikujte kuglice željene veličine. Za umak pomiješajte pelate sa šećerom, protisnutim češnjakom i maslinovim uljem. U protvan ili tavu koja može ići u pećnicu izlijte umak od rajčice i u njega poredajte formirane mesne okruglice. Pecite na 250 stupnjeva oko 30 minuta dok se umak ne smanji za pola, a okruglice ne postanu zlatne.
Isprobajte i tjesteninu s pestom od sušenih rajčica te crvenu buzaru s dagnjama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....