ZA PRSTE POLIZATI

Za još bolju istarsku bijelu palentu trebat će vam samo jedan sastojak. Odlična je uz boškarina

 Berislava Picek/Cropix
Meri Vivoda, vlasnica restorana Old River, i njezin tim pripremili su jela od bijelog i crnog tartufa

Trebat će vam:

1000 ml vode

300 g palente

50 g maslaca

20 g soli

50 g bijelih tartufa

Priprema:

U vrelu kipuću vodu dodati sol i bijelu palentu, miješati i kuhati 25 minuta, pri kraju kuhanja dodati maslac i naribane bijele tartufe. Servirati uz boškarin u teranu ili drugo meso prema vlastitom izboru.

BOŠKARIN U TERANU

Trebat će vam:

2500 g odležanog mesa boškarina od lopatice (capel di prete)

200 ml maslinova ulja

200 g nasjeckanog luka

200 g mrkve

200 g glave celera

papar

500 ml crnog vina (teran)

1000 ml vode

3 lovorova lista

sol, papar

Priprema:

Na ulju sa svih strana popržiti komad mesa, dodati luk, mrkvu, celer i pirjati dok ne požuti. Dodati vino i vodu, dodati sol, papar i lovorov list te kuhati na laganoj vatri oko dva sata. Poslužiti s belom palentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 10:11