Trebat će vam:
1000 ml vode
300 g palente
50 g maslaca
20 g soli
50 g bijelih tartufa
Priprema:
U vrelu kipuću vodu dodati sol i bijelu palentu, miješati i kuhati 25 minuta, pri kraju kuhanja dodati maslac i naribane bijele tartufe. Servirati uz boškarin u teranu ili drugo meso prema vlastitom izboru.
BOŠKARIN U TERANU
Trebat će vam:
2500 g odležanog mesa boškarina od lopatice (capel di prete)
200 ml maslinova ulja
200 g nasjeckanog luka
200 g mrkve
200 g glave celera
papar
500 ml crnog vina (teran)
1000 ml vode
3 lovorova lista
sol, papar
Priprema:
Na ulju sa svih strana popržiti komad mesa, dodati luk, mrkvu, celer i pirjati dok ne požuti. Dodati vino i vodu, dodati sol, papar i lovorov list te kuhati na laganoj vatri oko dva sata. Poslužiti s belom palentom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....