Priprema: 20 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 2-3
Sastojci:
- 500 g prokulica
- 200 g kvinoje
- 3 žlice maslinova ulja
- šaka pekan oraha (ili klasičnih oraha)
- šaka sušenih brusnica
- 150 g radiča
- sok jednog limuna
- 2 žlice meda
- 200 g kozjeg sira
- sol i papar
Priprema:
Kvinoju isperite i skuhajte po uputama na pakiranju pa ocijedite.
Prokulice kratko blanširajte pa razrežite na pola i ubacite u tavu u kojoj ste prethodno zagrijali maslinovo ulje. Pecite ih dok ne poprime boju sa svih strana.
Radič operite i narežite na trakice.
U veću zdjelu stavite kvinoju, prokulice, radič i prema želji dodajte kozji sir.
Ubacite pekan orahe i brusnice.
U posebnoj posudici pomiješajte limunov sok, med i malo maslinovog ulja. Dodajte sol i papar po ukusu. Polijte dobiveni dresing po salati neposredno prije jela.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....