Priprema: 1 dan • Pečenje: oko 30 minuta • Porcija: 4
Sastojci:
- 20-tak pilećih krilaca
- 1-2 žlice meda
- sok pola limuna
- 3 režnja češnjaka
- 2 žličice mljevenog đumbira
- 1 žličica slatke mljevene paprike
- 1 žličica ljute mljevene paprike ili mrvljenog čilija
- sol i papar
- 2-3 žlice soja sosa
- maslinovo ulje
Priprema:
Pileća krilca dobro očistite od ostataka perja.
Pomiješajte sve začine s medom, maslinovim uljem i soja sosom kako biste dobili marinadu. Prelijte njome krilca. Dobro sve izmiješajte rukama da se meso obloži marinadom sa svih strana. Ostavite preko noći u hladnjaku.
Izvadite van sat vremena prije pečenja i pustite na sobnoj temperaturi da se malo zagrije. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva pa pecite oko 30 minuta uz jedno okretanje na pola pečenja. Poslužite uz svježu salatu.