Ovaj tjedan za vas smo pripremili sedam recepata koji će vam olakšati planiranje obroka. Od laganog ribljeg obroka za Badnjak do svečanog ručka za Božić, svaki dan donosi nešto ukusno i posebno. Neka vam ovaj tjedan blagdanski stol bude ispunjen ljubavlju i dobrim okusima!
PONEDJELJAK
Ove sočne mesne okruglice u aromatičnom umaku od rajčice, poslužene uz kremastu palentu, savršeno su jelo za hladne zimske dane u kojima čeznete za okusima domaće kuhinje.
ZIMSKE MESNE OKRUGLICE S PALENTOM
UTORAK
Što je Badnjak bez bakalara? I mi se to pitamo u ove blagdanske dane. Idealno jelo za svečani blagdanski stol donosimo u izvedbi poznatog hrvatskog chefa.
BAKALAR NA NJOKE CHEFA HRVOJA ZIROJEVIĆA
SRIJEDA
Sočna punjena patka s mirisnim umakom od jabuke pravo je blagdansko remek-djelo. Običnu patku ovaj Božić učinite posebnom uz kiselkasto slatki umak koji savršeno paše uz finu pečenku.
PUNJENA PATKA S UMAKOM OD JABUKE
ČETVRTAK
Ostaci od pečenke mogu se pretvoriti u jedno sasvim novo jelo. Iskoristite jučerašnji ručak kako biste napravili složenac od pečene patke, krumpira i gljiva upotpunjen hrskavom zlatnom koricom.
PETAK
Ljubitelji slatkovodne ribe napokon će doći na svoje. Hrskavi prženi šaran klasično je jelo koje mnoge vraća u djetinjstvo, a savršeno se upotpunjuje s krumpir salatom.
SUBOTA
Ako vam je dosta pečenja, savršen comfort food dolazi u obliku omiljenog američkog jela ‘mac and cheese‘. Sigurni smo da će svaki vaš zalogaj biti poput najtoplijeg zagrljaja.
MAKARONI SA SIROM I ŠPEKOM (MAC AND CHEESE)
NEDJELJA
Nedjelja je rezervirana za talijanski klasik. Osso Buco alla Milanese tradicionalno je talijansko jelo koje spaja sočno teleće meso, aromatične začine i bogati umak koji neće razočarati ni najzahtjevnije goste.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....