ŠTO KUHATI?

Ovog tjedna na meniju su odojak i pohanci, ali i francuska, lazanje i zeljanica na malo drugačiji način

Na našem meniju nalazi se i tjestenina, tuna s grilla, lazanje i medaljoni s palentom

Još jedan blagdanski tjedan započinjemo pravom poslasticom - zeljanicom za grčki način. Posljednji dan ove godine radimo Olivier salatu i pohance, a prvi dan nove godine na redu je, naravno, pečeni odojak. U nastavku tjedna okrećemo se laganijim jelima pa tako radimo tjesteninu s brokulom, pestom i orasima, tunu na grillu, a za vikend pripremamo lazanje na malo drugačiji način i medaljone s palentom. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Kada vam se jede dobra pita, a nemate previše vremena, okušajte se u pripremi zeljanice na grčki način. Uz zeleno lisnato povrće i svježi sir, trebat će vam još i feta sir, koji će nadjev učiniti još malo zanimljivijim.

ZELJANICA NA GRČKI NAČIN

image
Olga Mazyarkina/Getty Images

UTORAK

Ako volite francusku salatu, ali želite napraviti mali zaokret, razmislite o Olivier salati, koja će se odlično složiti s pohancima. Ako pitate nas, zvuči kao baš dobar ručak za pozdrav s 2024. godinom.

OLIVIER SALATA I POHANCI

image
Olga Mazyarkina/Getty Images

SRIJEDA

A već u ponoć ili za ručak prvi dan 2025. godine pripremiti možete pečenog odojka. Dobro je što u njemu možete uživati i idući dan pa, ako vam se baš i neće kuhati, ostatke poslužite u sendviču ili tortilji.

PEČENI ODOJAK

image
Fotosr/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Nakon što smo uživali u mesnim specijalitetima, na redu je nešto laganije jelo. Tjestenina s brokulom, pestom i orasima odličan je brzinski obrok koji možete napraviti dok se još oporavljate od novogodišnjeg slavlja.

TJESTENINA S BROKULOM, PESTOM I ORASIMA

image
Vladislav Chusov/Getty Images

PETAK

S laganim idejama nastavljamo i ostatak radnog tjedna pa tako u petak radimo tunu na grilu. Dodajte joj povrće pripremljeno na pari ili jednostavan krumpir s blitvom, poslužite uz salatu i ručak je gotov u 30-ak minuta.

TUNA NA GRILU

image
Al Carrera/Getty Images

SUBOTA

Lazanje su uvijek odlična ideja, a u slučaju da još niste isprobali ove na žlicu, vrijeme je da to učinite. Priprema je jednostavnija nego kod klasičnih lazanja, a okus je jednako dobar.

LAZANJE NA DRUGAČIJI NAČIN

image
Bhofack2/Getty Images

NEDJELJA

Ako ste početkom godine ipak zainteresirani za malo ozbiljnije komade mesa, sočni medaljoni bit će više nego dobra ideja. Poslužite ih uz palentu i omiljenu salatu, a prije toga obavezna je i juha.

MEDALJONI OD GOVEDINE S PALENTOM

image
Natalya_yudina/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. siječanj 2025 13:35