350 g cherry rajčica
maslinovo ulje
prstohvat šećera
2- 3 češnja češnjaka
svježi origano
svježi timijan
korica pola limuna
sol i papar
prstohvat chilli pahuljica
Za umak:
250 g čvrstog jogurta
150 g milerama
sol
U zdjelu u kojoj ćete servirati jelo stavite jogurt, mileram i sol po želji pa sve dobro promiješajte i stavite u hladnjak. U manji lim za pečenje stavite oprane i očišćene mini rajčice. Obilno ih pokapajte maslinovim uljem. Dodajte malo soli, prstohvat šećera, svježe začine, koricu limuna i čili pahuljice. Sve dobro promiješajte i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Bitno je da rajčica omekša i kratko se ispeče. Lim izvadite iz pećnice i pustite da se rajčice ohlade. Izvadite zdjelu s umakom od milerama i jogurta iz hladnjaka, po sredini rasporedite pečene rajčice s njihovim aromatičnim sokom. Poslužite uz prepečeni kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....