Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 150 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- 750 g pšenično brašno tip 500
- 80 ml meda
- 60 ml suncokretovog ulja
- 1 žlica soli
- 2 vrećice kvasca
- 50 ml vode
- 750 g glatkog brašna
- 1 žlica maslinova ulja
- 200 g Nutelle
Priprema
1. korak
U širokoj posudi pomiješajte pšenično brašno , med, ulje, kvasac i sol. Dodajte vodu sobne temperature i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Uz konstantno miješanje dodajte i obično brašno. Formirajte kuglu i premažite je žlicom maslinova ulja. Pokrijte krpom te stavite na neko toplo mjesto i pustite da se diže nekih 40 do 60 minuta (dok se ne udvostruči).
2. korak
Razdijelite tijesto na dva jednaka dijela. Razvaljajte svaki na pravokutnik pa premažite Nutellom. Pa svaki zarolajte da dobijete formu štruce. Sada opet pustite da se diže između 40 i 60 minuta.
3. korak
Ugrijte pećnicu na 180°C pa pecite nekih 35 minuta dok kruh ne dobije zlaćanu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....