Petkom se volite počastiti lignjama, ali ih uvijek obavezno jedete vani ili naručujete zbog prevelikog nereda koji nastaje kada pržite u vlastitoj kuhinji? Zašto danas ne biste probali napraviti hrskave i slasne lignje iz pećnice po receptu Nastasje Chiare Petrić? Osim što ćete napraviti manje nereda i ručak ili večera bit će gotovi brže, pripremit ćete zdraviji, a jednako hrskav i ukusan obrok. Koristiti možete svježe ili smrznute lignje koje ste prije pripreme dobro osušili.
I vjerujte, za lignjama na ovaj način poludjet će i mali i veliki pa svakako napravite duplu količinu.
Nakon što lignje ubacite u pećnicu, sve što vam treba je prilog. Okrenuti se možete jednostavnim krumpirićima, koje također možete napraviti u pećnici, a dobra ideja uvijek je i kremasta krumpir ili grah salata.
Također, ne zaboravite niti krišku limuna i umak. Napraviti možete klasičan tartar umak, a u receptu za lignje Nastasja Chiara Petrić predlaže pripremu zdravije varijante bez majoneze. Nekoliko dobrih prijedloga za priloge ostavljamo i u nastavku.
KRUMPIR SALATA S PESTOM OD ŠPINATA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....