Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 veća glavica crvenog luka
- 2 klementine
- 2 jušne žlice vinskog octa
- maslinovo ulje
- sol i papar
- 250 g pečene purice
- 100 g orašastih plodova (lješnjaci, orasi, pistaccio..)
- 50 g sušenih brusnica
- 1-2 jušne žlice meda
- rikula
Priprema
1. korak
Narežite luk na kolutiće te prepržite na malo vrućeg maslinovog ulja dok ne postigne zlaćanu boju. Dodati sok ocijeđene klementine te kuhati na laganoj vatri dok ne postignemo teksturu sirupa, zatim dodati 2 žlice vinskog octa te maslinovo ulje.
2. korak
Puretinu također prepržite na malo maslinova ulja dok ne postane hrskava. U tučak dodajte orašaste plodove, brusnice i med te mješajte dok ne dobijete ljepljivu i homogenu smjesu. Pomiješajte toplu puretinu s umakom od meda i orašastih plodova te dodajte salati. Sve zajedno prelijte toplim dresingom od klementina i poslužite.
3. korak
Po želji možete dodati nekoliko narezanih komadića klementina (isto možete učiniti koristeći naranču).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....