Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g pilećih prsa ili ostataka piletine od nedjeljnog ručka
- 1 žlica maslaca
- 3 žlica maslinova ulja
- 300 g marelica
- 100 g feta sira
- 1 glavica endivija salate
- 3 žlice limunova soka
- svježe mljeveni papar
Priprema
1. korak
S mesa uklonite sve žilice. Natrljajte ga solju i prepržite na mješavini maslaca i maslinova ulja. Ostavite sa strane.
Savjet: ako volite intenzivne okuse, zelenu salatu možete pomiješati i
s listićima rikule.
2. korak
Marelicama odstranite koštice pa svaku polovicu prepolovite. Četvrtine marelica stavite pržiti na ostatak masnoće s vanjskom stranom prema dolje. Pržite dok se ne zarumene, odnosno karameliziraju. Izvadite ih iz masnoće. Feta sir narežite na kockice. Salatu dobro operite pa natrgajte listiće. Piletinu narežite na komadiće. Na tanjur poslažite salatu pa rasporedite piletinu i marelice. Pomiješajte limunov sok i maslinovo ulje. Mješavinom pokapajte sastojke na tanjuru i začinite svježe mljevenim paprom.
Savjet: ako volite intenzivne okuse, zelenu salatu možete pomiješati i s listićima rikule
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....