Salata od piletine i marelica

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g pilećih prsa ili ostataka piletine od nedjeljnog ručka
  • 1 žlica maslaca
  • 3 žlica maslinova ulja
  • 300 g marelica
  • 100 g feta sira
  • 1 glavica endivija salate
  • 3 žlice limunova soka
  • svježe mljeveni papar

Priprema

1. korak

S mesa uklonite sve žilice. Natrljajte ga solju i prepržite na mješavini maslaca i maslinova ulja. Ostavite sa strane.

Savjet: ako volite intenzivne okuse, zelenu salatu možete pomiješati i

s listićima rikule.

2. korak

Marelicama odstranite koštice pa svaku polovicu prepolovite. Četvrtine marelica stavite pržiti na ostatak masnoće s vanjskom stranom prema dolje. Pržite dok se ne zarumene, odnosno karameliziraju. Izvadite ih iz masnoće. Feta sir narežite na kockice. Salatu dobro operite pa natrgajte listiće. Piletinu narežite na komadiće. Na tanjur poslažite salatu pa rasporedite piletinu i marelice. Pomiješajte limunov sok i maslinovo ulje. Mješavinom pokapajte sastojke na tanjuru i začinite svježe mljevenim paprom.

Savjet: ako volite intenzivne okuse, zelenu salatu možete pomiješati i s listićima rikule

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2024 19:02