Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g liganja
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 lovorovog lista
- 2-3 zrna crnog papra
- 150 g cherry rajčica
- 1 crvena paprika
- 1 stručak mladog luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 šalica otkoštenih crnih maslina
- 2 žlice octa
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 šaka peršinova lista
- sol, papar
Priprema
1. korak
Lignje očistite tako da im ogulite i ružičastu kožicu. Grubo nasjeckajte luk češnjak pa ih, zajedno s lovorovim listom i zrnima papra stavite u vodu u kojoj ćete kuhati tijela i krakove liganja.
2. korak
Kuhajte ih otprilike 20 minuta, izvadite i ostavite hladiti. Tijelo narežite na kolutove. Očistite mladi luk i narežite ga na kolutiće. U zdjelu stavite lignje, dodajte luk, protisnute režnjeve češnjaka, masline, nasjeckani peršinov list. Rajčice narežite na četvrtine, a očišćenu papriku na komadiće. Dodajte lignjama. Zalijte maslinovim uljem, kvasinom, posolite, popaprite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....