Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 žlice smeđe leće
- 1 list lovora
- 3 mrkve
- nekoliko listova radiča
- 200g mekog kozjeg sira
- 1 češanj češnjaka
- 3 žlice sjeckanog peršinovog lista
- 2 žličice svježeg timijana
- maslinovo ulje
- 3 žlice limunovog soka
- 2 žličice Dijon senfa
- 2 žličice meda
- sol
- papar
Priprema
1. korak
Leću stavite kuhati s listom lovora. Kada provri, smanjite vatru i neka lagano
ključa dvadesetak minuta. Pazite da se ne prekuha jer ćete dobiti kašu.
2. korak
Kuhanu leću procijedite, izvadite lovorov list i ostavite da se hladi.
Mrkvu izrežite na manje kockice, a radič na šire trake.
3. korak
Pomiješajte u zdjelici maslinovo ulje, med, Dijon senf, češnjak, sol i papar, peršin i timijan.
U zdjelu stavite ohlađenu leću, mrkvu, radič te sve prelijte dresingom.
4. korak
Na kraju umiješajte na kockice narezan kozji sir ili ga izmrvite rukama u salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....