Salata od leće s radičem i kozjim sirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 žlice smeđe leće
  • 1 list lovora
  • 3 mrkve
  • nekoliko listova radiča
  • 200g mekog kozjeg sira
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 žlice sjeckanog peršinovog lista
  • 2 žličice svježeg timijana
  • maslinovo ulje
  • 3 žlice limunovog soka
  • 2 žličice Dijon senfa
  • 2 žličice meda
  • sol
  • papar

Priprema

1. korak

Leću stavite kuhati s listom lovora. Kada provri, smanjite vatru i neka lagano

ključa dvadesetak minuta. Pazite da se ne prekuha jer ćete dobiti kašu.

2. korak

Kuhanu leću procijedite, izvadite lovorov list i ostavite da se hladi.

Mrkvu izrežite na manje kockice, a radič na šire trake.

3. korak

Pomiješajte u zdjelici maslinovo ulje, med, Dijon senf, češnjak, sol i papar, peršin i timijan.

U zdjelu stavite ohlađenu leću, mrkvu, radič te sve prelijte dresingom.

4. korak

Na kraju umiješajte na kockice narezan kozji sir ili ga izmrvite rukama u salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 01:15