Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1/2 srednje glavice cvjetače, isjeckane na komadiće u blenderu
- oko 500 g špinata narezanog na komadiće
- 1 konzerva bijelog graha
- 120 ml juhe od povrća
- 1 jušna žlica kapara
- 2 jušne žlice sušenih rajčica
- 3 češanja češnjaka
- 1 čajna žličica timijana (sušeni ili svježi)
- nekoliko komadića šparoga po želji
- 250 g riže
- malo maslinova ulja
- 1 glavica luka
- parmezan Grana padano po želji
Priprema
1. korak
Na malo maslinova ulja prepžiti malo luk i češnjak dok ne postignete zlatno žutu boju. Zatim pridodati grah i povrtnu juhu te prokuhati 5 minuta. U međuvremenu pristavite kuhati rižu te je maknite s vatre kad je kuhana „al dente“.
2. korak
Zatim u blender stavite sve sastojke i izmiješajte dok ne postignete homogenu smjesu. Prokuhajte još nekih 5 minuta.
3. korak
Na kraju prelijte rižu dobivenim umakom, po želji možete posuti parmezanom i s nekoliko komadića šparoga
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....