Rižoto od pršuta i artičoka s pjenušcem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 100 g pršuta
  • 1 dl pjenušca
  • 1 poriluk
  • 300 g riže
  • 0,5 dcl maslinova ulja
  • 50 g maslaca
  • 50 g parmezana
  • sol, papar po želji
  • pileći temeljac
  • 4 artičoke

Priprema

1. korak

Artičoke očistimo i premažemo limunom da ne potamne. U tavicu na vruće ulje dodamo nasjeckani poriluk, pršut i artičoke, te miješamo dok ne porumene. Dodamo rižu, sve promiješamo i podlijemo pjenušcem. Kada pjenušac ishlapi rižoto podlijevamo pilećim temeljcem, dok riža ne omekša. Kad je riža gotova, tavicu maknemo s vatre te dodamo parmezan i maslac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 17:42