Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 100 g pršuta
- 1 dl pjenušca
- 1 poriluk
- 300 g riže
- 0,5 dcl maslinova ulja
- 50 g maslaca
- 50 g parmezana
- sol, papar po želji
- pileći temeljac
- 4 artičoke
Priprema
1. korak
Artičoke očistimo i premažemo limunom da ne potamne. U tavicu na vruće ulje dodamo nasjeckani poriluk, pršut i artičoke, te miješamo dok ne porumene. Dodamo rižu, sve promiješamo i podlijemo pjenušcem. Kada pjenušac ishlapi rižoto podlijevamo pilećim temeljcem, dok riža ne omekša. Kad je riža gotova, tavicu maknemo s vatre te dodamo parmezan i maslac.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....