Red Velvet torta

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • Za biskvit:
  • 270 g brašna
  • 200 g šećera
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 jaja
  • 360 ml ulja
  • 240 ml mlijeka
  • 2 žlice limunova soka
  • 1 žlica octa
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 50 ml crvene boje za kolače
  • Za kremu:
  • 250 g krem sira
  • 200 g maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 300 g šećera u prahu

Priprema

1. korak

Ugrijte pećnicu na 180 °C i namastite pleh promjera 24 cm. Pjenjačom umutite jaja pa im dodajte sve tekuće sastojke. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte suhe sastojke u tekuće i miješajte dok ne dobijete posve jednoličnu smjesu. Polovicu smjese izlijte u kalup obložen papirom za pečenje pa pecite 30-ak min.

Kad je prva polovica smjese pečena, izvadite je iz kalupa i ponovite postupak s ostatkom smjese.

2. korak

Pripremite kremu:

Tucite krem sir i maslac mikserom dok ne dobijete homogenu kremu. Dodajte vanilin šećer i malo po malo šećer u prahu. Stavite kremu u hladnjak da se malo stisne, a zatim njome nadjenite tortu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 11:47