Trebat će vam:
1 mala šalica riže po osobi
2 manje tikvice ili 1 veća
1 dcl bijelog vina (sivi pinot)
riblji temeljac
češnjak
luk (mladi luk)
maslinovo ulje
sol i papar
500 g kozica
Priprema:
Stavi se dosta češnjaka (bar 3 češnja češnjaka), ali i luka. Mi smo koristili mladi luk, ali vi možete i ljubičasti. Kad se sve prodinstalo na maslinovu ulju, ubacite rižu i lagano je miješajte dok ne postane staklasta, zatim se podlije sa 2 dcl sivog pinota. Kad vino ispari, nastavimo dolijevati temeljac. Zatim ubacujemo kozice, a kad je riža gotova, stavljamo naribanu tikvicu uz stalno miješanje. Kad je riža gotova, miče se s vatre. Stavlja se dobar komad maslaca i parmezana, sve se dobro promiješa i posluži toplo.
Isprobajte i šalšu od pomidora, paštu fažol, oradu al forno te špagete s dagnjama.