Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 800 g purećih prsa u komadu
- 4 crvene rog paprike
- 100 g topivog sira
- 100 g listova blitve
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica sjeckanih listića peršina
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema
1. korak
Paprike ispecite. Puretinu razrežite postrance, tako da dobijete jedan veliki odrezak. Istucite ga između plastične folije. Posolite, popaprite.
2. korak
Operite listove blitve, maknite bijele peteljke. Na meso poslažite blitvu, potom komade pečene paprike i nakraju listiće sira. Posipajte sjeckanim peršinom i češnjakom, pokapajte maslinovim uljem. Zarolajte.
3. korak
Roladu najprije prepržite sa svih strana na tavici i malo maslinova ulja. Potom je zamotajte u aluminijsku foliju, posipajte krupno mljevenim paprom i pecite u pećnici na 180 °C otprilike pola sata. Rastvorite foliju, pojačajte pećnicu na 200 °C i pecite još desetak minuta da meso dobije boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....