Trebat će vam:
400 g pšenice
200 g dimljenih kozica
200 g dimljenih dagnji
100 g svježe sipe
1-2 mlada luka
1 limun
1 naranča
3 režnja češnjaka
50 g maslaca
100 g parmezana
500 ml ribljeg temeljca
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Pšenicu dobro properite pod hladnom vodom i stavite kuhati u slanu vodu. Kada je na pola gotovo (još je tvrda na ugriz) procijedite i ohladite. Sipu izrežite na tanke trakice i kratko prokuhajte u vrućem temeljcu oko 1 minute pa izvadite i stavite marinirati u mješavinu od limuna i naranče nekoliko minuta. Mladi luk iskosajte s češnjakom i kratko okrenite na maslinovu ulju u tavici. Prebacite sve u dublji lonac, podlijte ribljim temeljcem. Provjerite okuse i po potrebi oprezno posolite i popaprite. Kada je pšenica skoro gotova, dodajte dimljene plodove, maslac, parmezan i trakice sipe pa sve lagano miješajte. Kada se zgusne, poslužite.
NAIZGLED NESPOJIVO
Pšenica s dimljenim kozicama i dagnjama po receptu splitskog chefa Brace Sanjina
Chef Braco Sanjin spojio je naizged nespojive namirnice pa stvorio genijalno jelo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....