DOBRA IDEJA

Pohani sir s krumpir salatom za zasitan ručak za dane kada ne znate što biste kuhali

 Ezume Images/
Sir uvaljajte u hrskavi prekrivač, a dok se peče, skuhajte krumpir i napravite salatu

Trebat će vam:

400 g sira po želji, može biti topivi kao što je mozzarella, a može i sir poput halloumija

100 g krušnih mrvica

100 g brašna

2-3 jaja

Sol i papar

500 g krumpira

1 vezica mladog luka

1 žličica senfa

3 žlice limunova soka ili jabučnog octa

1 vezica svježeg peršina

Maslinovo ili ulje po želji

Priprema:

Krumpir dobro operite pa ga stavite kuhati. Dok se kuha, sir narežite na manje komade pa ga uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaja te u krušne mrvice. Pržite ga u dubokom ulju. Kada je krumpir gotov, ohladite ga, očistite i nasjeckajte pa prebacite u veću zdjelu. Dodajte sjeckani mladi luk. U posebnoj posudici pomiješajte limunov sok ili jabučni ocat, sol i papar, senf i ulje. Sve dobro sjedinite, dodajte i sjeckani peršin pa prelijte po krumpiru i luku. Pomiješajte i dodatno začinite po potrebi. Poslužite uz pohani sir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 09:57