PROBAJ OVO

Pohana piletina na malo drugačiji način, za još bolji okus mrvicama dodajte limun i sir

 Stockplanets/Getty Images/istockphoto
Osim klasičnih mrvica, za pohanje možete koristiti i mljevene krekere ili panko mrvice

Trebat će vam:

1 kg otkoštene piletine

300 g krušnih ili panko mrvica

2 eko limuna

100 g parmezana ili drugog sitno naribanog sira

3 jaja

200 g brašna

sol i papar

Priprema:

Meso narežite na komade jednake veličine, posolite i popaprite. U jedan duboki tanjur stavite brašno, u drugi umućena jaja, a u trećem pomiješajte krušne mrvice s naribanom koricom limuna (koristite samo netretirane limune) i parmezanom. Jaja dodatno posolite. Meso najprije umočite u brašno, zatim u jaja, a zatim u mješavinu mrvica, sira i limunove korice. Pržite u dubokom ulju ili pecite u pećnici na 180 stupnjeva °C 20-30 minuta, ovisno o veličini komada mesa. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 22:24