SLASNO I NE TAKO MASNO

Za hrskavu piletinu ne treba vam litra ulja, ali niti krušne mrvice, isprobajte ovaj recept

 Eugenia Lucasenco/Getty Images
Pileća prsa umočite u gustu smjesu od brašna i jaja pa ih ispecite u pećnici i poslužite uz omiljeni prilog ili u sendviču

Trebat će vam:

4 komada pilećih prsa bez kože i kostiju

1 šalica mlaćenice

1 žličica ljutog umaka po želji

2 velika jaja

250 g brašna

2,5 žličice soli

3/4 žličice papra

1/8 žličice paprike

1/8 žličice češnjaka u prahu

1/8 žličice praška za pecivo

Priprema:

Pileća prsa narežite na četiri dijela i potopite ih u zdjelu s mlaćenicom i ljutim umakom na 30 minuta. Dodajte jaja u jednu zdjelu i umutite ih, a brašno i začine u drugu zdjelu i dobro pomiješajte. Umočite svaki komad piletine iz zdjele s mlaćenicom u mješavinu brašna. Umočite ga u jaja pa natrag u smjesu brašna. Lagano otresite višak brašna i stavite piletinu na lim za pečenje. Ponovite sa svim dijelovima. Pecite 20-25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Poslužite u sendviču ili uz omiljeni umak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 20:51