JEDINI RECEPT KOJI ĆE VAM TREBATI

POČELA JE SEZONA JAGODA: Ledeno nebo

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Mirisni i nadasve ukusni plodovi jagode na početku su sezone, što znači da počinje vrijeme kada ćemo ih s veseljem “upakiravati” u torte, slasne biskvite, kreme ili u zdjelicu sa žlicom tučenog šlaga. Mnoštvo je slastica kojima ova voćka daje glamurozan izgled, a još čarobniji okus

ZA TIJESTO:

7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
pola praška za pecivo
200 ml mlakog mlijeka

ZA KREMU:

7 žumanjaka
7 žlica šećera
7 žlica oštrog brašna
3 vanilin šećera
700 ml mlijeka
250 g omekšalog maslaca

ZA UKRAŠAVANJE:

300 g jagoda
100 g tostiranih listića badema

Zagreb, 280420.
Editorijal Kolaci od jagoda
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, dodajte šećer te dobro izmiješajte. Ručno umiješajte brašno i prašak za pecivo špatulom kružnim pokretima. Smjesu izlijte u namašćeni i pobrašnjeni pleh. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 18 minuta na 180°C. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice, napikajte vilicom i odmah zalijte s 200 ml mlakog mlijeka. Ostavite da se ohladi. U posudu za kuhanje ulijte mlijeko, dodajte šećer, žumanjke te oštro brašno. Sve sastojke dobro izmiješajte pjenjačom. Posudu stavite na vatru i skuhajte kremu. Skuhanu kremu prekrijte prozirnom folijom da se ne stvara kožica i pustite da se ohladi. Omekšali maslac dobro izmiješajte električnom miješalicom, dodajte skuhanu kremu i dobro sjedinite sastojke. Miksajte dok krema ne postane glatka i sjajna. Polako ručno u kremu umiješajte na jednake dijelove narezane, oprane i očišćene jagode. Stavite kremu na ohlađeni biskvit. Kremu ukrasite tostiranim listićima badema. Desert možete servirati u obliku kocke ili uz pomoć okruglog kalupa u obliku kruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 04:21