Trebat će vam:
500 g piletine bez kosti
300 g šampinjona i drugih gljiva prema želji
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
2-3 grančice timijana
1 žličica slatke mljevene paprike
100 ml bijelog vina
sol i papar
ulje i maslac
Priprema:
Piletinu najprije narežite na komade željene veličine, začinite ih soli pa ih zapecite na vrućem ulju. Kada poprime boju sa svih strana, maknite ih, i na istoj masnoći pirjajte luk. Kada poprimi boju, dodajte češnjak, timijan, slatku mljevenu papriku i šampinjone. Sve zajedno dobro povežite, a zatim podlijte bijelim vinom. Pustite da se krčka dok alkohol ne ispari, a zatim prema potrebi dodajte još tekućine. Začinite soli i paprom prema potrebi, i na kraju u umak ubacite kockice maslaca, kako biste dobili lijepu konzistenciju. Poslužite uz prilog prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....