Pileća prsa punjena feta sirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 800 g pilećih prsa
  • 100 g feta sira
  • soli, papra
  • malo svježeg bosiljka i majčine dušice
  • žličicu mljevene crvene paprike
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 manje tikvice
  • limunov sok
  • listići svježe metvice

Priprema

1. korak

Pileća prsa pažljivo zarežite nožem po sredini tako da napravite džepić. Feta sir izrežite na sitne kockice, ili ga izdobite vilicom. Nasjeckajte listiće bosiljka i majčine dušice.

2. korak

Pomiješajte feta sir s bosiljkom i majčinom dušicom te dobivenom smjesom napunite džepiće. Punite do džepića jer će u protivnom nadjev prilikom prženja curiti. Prema potrebi džepić možete zatvoriti čačkalicom.Izvana meso natrljajte crvenom paprikom i pustite ga da se odmori desetak minuta.

3. korak

Na 2 žlice maslinova ulja odreske par minuta prepržite s obje strane. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Nauljite pleh za pečenje, poslažite odreske i pecite ih dvadesetak minuta. Tikvice vrlo tanko naribajte ili oštrim nožem narežite na deblje, ali tanke rezance. Prije posluživanja uz piletinu poslažite sirove tikvice koje pokapajte limunovim sokom i pospite sjeckanim listićima metvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 06:31