Priprema: 15 minuta
Pečenje 30 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
4 pileća zabatka
2 češnja češnjaka
2 glavice ljubičastog luka
1 grančica svježeg ružmarina
maslinovo ulje
500 g bobica crnog grožđa
100 ml crvenog vina
sol i papar
mješavina
mediteranskih
začina (origano, bosiljak, timijan…)
Za umak će vam trebati:
100 ml crvenog vina
100 ml pilećeg temeljca
50 g maslaca
sol, peršin
Priprema:
Piletinu posolite pa dobro natrljajte začinskim biljem. Ogulite luk i narežite ga na kolutove. Češnjak narežite na tanke listiće. Ugrijte pećnicu na 200 °C. Malo nauljite oblik za pečenje. Stavite piletinu s kožicom prema gore, rasporedite luk i češnjak i na kraju bobice grožđa. Pokapajte ih maslinovim uljem i posolite pa posipajte listićima ružmarina. Pecite oko pola sata. U međuvremenu napravite umak: ugrijte crveno vino i pustite da vrije dok alkohol ne ispari, dodajte temeljac i maslac. Začinite solju i sjeckanim listićima peršina. Kad je piletina pečena, prelijte je skuhanim umakom. Uz ovu piletinu prijat će kuhana riža ili je poslužite s prepečenim kriškama kruha.
DRUGAČIJI RUČAK
Ovoj raskošnoj piletini s crnim vinom i grožđem poželjet ćete se vratiti
Ovako pripremljena piletina bit će odličan jesenski ručak vikendom. Dodajte joj čašu omiljenog vina i uživanje u okusima može početi
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....