NEŠTO NOVO

Ovi rezanci s feta sirom i pečenim rajčicama uvijek su puno bolja opcija od obične tjestenine

Ovo jelo predstavlja pravi odabir kada poželite neko lagano i zdravo jelo koje će vas zasititi već nakon par zalogaja, a okusi će vas oduševiti

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 2


Trebat će vam:
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
120 g cherry rajčica
2 srednje tikvice
1 žlica maslinovog ulja
sok od pola limuna
1/2 žličice meda
sol i papar
60 g feta sira

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

Priprema:
Pećnicu zagrijte na 160 °C. Prepolovite rajčice, stavite na ravni lim obložen papirom za pečenje, dodajte usitnjeni češnjak i pokapajte uljem, pospite solju i paprom, te protresite. Pecite u pećnici 20 minuta. Ostavite sa strane da se ohladi. Spiralizirajte tikvice kako biste dobili rezance i stavite ih u cjedilo. Dodajte pečene rajčice. Pomiješajte limunov sok, med i maslinovo ulje i prelijte preko tikvica. Promiješajte kako biste bili sigurni da preljev pokriva sve rezance. Izmrvite fetu po vrhu. Rasporedite na tanjure i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 15:16