Trebat će vam:
100 g bijele čokolade
250 g mascarpone sira
250 g vrhnja za šlag (cca 36% m.m.)
Priprema:
Na pari otopite bijelu čokoladu s par kapi vrhnja za šlag kako biste je lakše otopili. Zatim maknite s vatre i pjenjačom kremasto pomiješate čokoladu s mascarponeom. Od hladnog vrhnja napravite mekši šlag, pa ga špatulom lagano umiješajte u smjesu od čokolade i mascarponea. Ohladite kremu prije nego s njom napunite tortu ili dekorirate kolač. Ukrasite s prženim i slanim bučinim sjemenkama, tostiranim listićima badema ili mljevenim makom, ovisno o kojoj se torti radi.
KREMASTO I BRZO
Ova krema od mascarpone sira i bijele čokolade savršen je dodatak svakoj torti i kolaču
U slučaju da kod pripreme torte ili kolača ne želite previše komplicirati, ova krema bit će savršen odabir
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?