Tražite li ideju za današnji riblji ručak, razmislite o tome da u ribarnici ili supermarketu kupite morskog psa pa ga ovog puta, umjesto u ulju, pripremite u loncu s krumpirom. Poparu na ovaj način i sami često radimo, a recept smo dobili u popularnoj korčulanskoj konobi Planjak. Nije komplicirano i za pripremu će vam trebati tek nekoliko sastojaka koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće pa danas na tržnici trebate uhvatiti samo dobar komad ribe i koji krumpir.
Morski pas ima meko, sočno bijelo meso i, iako se najčešće priprema u dubokom ulju, za ovo je jelo također više nego dobar izbor. Ostat će sočan, a zahvaljujući začinima i bijelom vinu cijelo će jelo biti bogato i moćno.
Poslužite ga samostalno ili uz komadić kruha, a kada ga stavite u tanjur, možete ga pokapati i s još malo maslinova ulja i limuna. Bit će još ukusnije. Recept donosimo u nastavku.
Trebat će vam:
500 g morskog psa
1/4 kapule
300 g krumpira
50 ml ekstra djevičanskog ulja
3-4 režnja češnjaka
1 svežanj peršinova lišća
100 ml bijelog suhog vina - pošip ili maraština
sol, papar
Priprema:
Neka vam ribar oguli kožu od morskoga psa. Kapulu izrežite na polumjesece, češnjak na listiće, a peršin izrežite na sitno. U dubljoj posudi stavite psa kojeg ste izrezali na medaljone, kapulu, luk, podlijte maslinovim uljem i vinom. Po potrebi dodajte vode, zavrijte na naglo i smanjite vatru da se svi okusi prožmu. Kada pas omekša, dodajte peršin i neka odmori desetak minuta. Poslužite uz preprženi kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....