Trebat će vam:
500 g hokaido ili muškatne bundeve
žličica soli
malo maslinovaulja
2 šake lješnjaka
jedna i pol šalica brašna
1 jaje
muškatni oraščić
3 žlice maslaca
pola šalice ribanog parmezana
500 g gljiva
3-4 lista svježe kadulje
papar
Priprema:
Očistite bundevu i narežite je na kockice. Posolite je, polijte s malo ulja i složite po limu obloženom papirom za pečenje. Pecite na 180 °C desetak minuta, dok bundeva ne omekša. Od bundeve napravite pire pa pustite da se ohladi. U pećnici kratko popecite narezane lješnjake, tek toliko da dobiju boju i puste miris. Stavite sa strane da se ohlade. Pomiješajte brašno i sol, dodajte malo muškatnog oraščića. U sredinu dodajte jaje i ohlađeni pire od bundeve pa zamijesite. Ako je tijesto premekano i ljepljivo, dodajte još malo brašna. Prerežite napola i rukama oblikujte dva valjka, svaki oko tri centimetra debljine. Narežite nožem ploškice i rukama ih oblikujte u njoke. Posoljenu vodu zagrijte da zakipi. Ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju. Za to vrijeme u dubokoj tavi otopite maslac. Ubacite listiće kadulje da puste miris. Dodajte očišćene i narezane gljive, posolite i kratko pirjajte. Ocijedite njoke i prebacite ih u posudu s gljivama. Obilno pospite ribanim parmezanom i začinite svježe mljevenim paprom. Dodajte pečene lješnjake.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....