7 JELA ZA 7 DANA

Od pite s rajčicom, preko graha do pizze s tikvicom, teško je odlučiti koje nam je jelo s ovotjednog menija draže

Na meniju su još i salata s pestom, složenac s patlidžanom, krumpir salata s tunom i pečenje s krumpirom

Početak rujna uvijek nekako smatramo početkom kraja ljeta pa smo tako, dok ih još ima, maksimalno odlučili iskoristiti omiljene ljetne plodove i ovog tjedna odlučili skuhati nekoliko jela koja ih slave na najbolji način. Na meniju nam je tako salata s pestom koji, ako imate višak bosiljka, možete napraviti sami, zatim pita s rajčicom, složenac s patlidžanom i sirom i pizza s tikvicama, a između svega toga ubacili smo i gusti grah s piletinom i rižom, krumpir salatu s tunom i graškom te svinjetinu s krumpirom i mrkvom iz pećnice. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Kada tražite ideju za brz i jednostavan ručak, razmislite o ovoj toploj ili hladnoj salati s pestom. Pesto, dakle, možete napraviti sami od bosiljka, orašastih plodova i malo tvrdog sira po želji, a salati uvijek možete dodati i sezonsko povrće koje vam je pri ruci.

SALATA S PESTOM

image
Luchezar/Getty Images

UTORAK

Ovog ljeta totalno smo se navukli na pite od rajčice. Radimo ih s lisnatim, prhkim i dizanim tijestom, a zatim sve začinimo svježim ili sušenim biljem po želji. Ovakva pita odlična je i topla i hladna pa je idućeg dana možete ponijeti i na posao.

PITA S RAJČICAMA

image
Alyona-kos/Getty Images

SRIJEDA

A kada se zaželite konkretnijeg ručka, možda bi dobra ideja mogao biti gusti grah s piletinom i rižom. Priprema nije previše komplicirana, a ovo jelo može biti više nego dobar ručak za dva dana.

GUSTI GRAH S PILETINOM I RIŽOM

image
Esin Deniz/Getty Images

ČETVRTAK

Volite parmigianu? Onda će vam se ovaj složenac baš svidjeti. Ima sve što dobra parmigiana treba imati, samo je brže gotovo i manje komplicirano.

SLOŽENAC S PATLIDŽANOM I SIROM

image
Ribeirorocha/Getty Images/istockphoto

PETAK

Zasitan ručak može biti i krumpir salata u koju ćete dodati konzervu tune i grašak, a ubaciti možete i povrće po želji, najbolje sezonske plodove koje nađete u vrtu ili na tržnici. Također, ako vam je ostalo malo pesta od ponedjeljka, razmislite o tome da i u ovo salatu ubacite žličicu ili dvije.

KRUMPIR SALATA S TUNOM I GRAŠKOM

image
Nataliia Sirobaba/Getty Images

SUBOTA

Pizza je uvijek dobra ideja, a mi posebno volimo ovu slasnu s tikvicama. Dodati možete sve što imate u hladnjaku, posebice kada su u pitanju sirevi, jer s ovom kombinacijom dobro se slažu i, primjerice, mozzarella, parmezan, gouda, ali i brie sir ili gorgonzola.

PIZZA S TIKVICAMA

image
Gbh007/Getty Images

NEDJELJA

A za pravi nedjeljni ručak, mogli biste ispeći komad slasne svinjetine s krumpirom i mrkvom. Uz to poslužite zdjelu salate i, dok je ručak u pećnici, stignete napraviti još i kakvu finu nedjeljnu slasticu.

SVINJETINA S KRUMPIROM I MRKVOM IZ PEĆNICE

image
Candice Bell/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 10:19