Još jedan hladniji tjedan, prije one prave jeseni, odlučili smo iskoristiti za maksimalno iskorištavanje ljetnih plodova kao što su tikvice i rajčice pa tako radimo još uvijek lagana, ali prilično zasitna jela. Tjedan započinjemo pitom sa sirom i špinatom, nastavljamo kremastim rezancima koji su gotovi u pet minuta, a zatim kuhamo i varivo s tikvicom i slanutkom. U četvrtak je na redu jednostavan, a tako ukusan pečeni krumpir sa sirom i slaninom, u petak radimo sendvič s prženim lignjama, a za vikend slasnu tjesteninu s rajčicama i piletinom te bogati mesni ragu s palentom.
PONEDJELJAK
Jede vam se burek, ali ipak biste nešto laganije i u hladnjaku ili zamrzivaču baš imate svježeg sira i špinata? Nema problema, ova pita zadovoljit će sve potrebe. Napravit ćete slasno jelo, bolje čak i od mnogih kupovnih, a potrošit ćete i sve što vam se mota po hladnjaku. Jedino po što bi mogli svratiti u trgovinu je litra jogurta uz koju ćete pitu poslužiti.
UTORAK
Ovi kremasti rezanci vjerojatno su najbrža i najjednostavnija opcija za ručak kada vam se jede nešto kremasto i utješno, a nemate previše vremena za pripremu. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a dodati uvijek možete i još kakav svježi ili hrskavi element.
SRIJEDA
Dobro varivo uvijek je dobra ideja, posebice na sve hladnije i kišne dane. Ovo s tikvicom i slanutkom neće vam oduzeti previše vremena i bit će najbolje uz topli kruh.
ČETVRTAK
Krumpir skuhajte, izdubite, pa ga napunite ostacima, sirom i slaninom. Sve dobro zapecite, a dok je u pećnici, pripremite zdjelu sezonske salate. Mi uz ovo jelo volimo krastavce s grčkim jogurtom ili jednostavnu zelenu salatu s bučinim uljem.
PEČENI KRUMPIR SA SIROM I SLANINOM
PETAK
Umjesto uz krumpiriće, pržene lignje ovog puta stavite u pecivo, dodajte umake po želji i obavezno poslužite uz krišku limuna ili limete. Ovakav ručak bit će idealan kada ga poslužite još vrućeg, ali bit će dobar i ako vam koji komad ostane za poslije pa ga, umotanog u foliju, kratko ugrijete u pećnici ili fritezi na vrući zrak.
SUBOTA
Tjestenina s pečenim rajčicama bit će dobar način za pozdraviti se s ljetom. Spojite je s pečenom piletinom za još zasitniji ručak i, naravno, poslužite uz zdjelu salate.
TJESTENINA S RAJČICAMA I PILETINOM
NEDJELJA
A za kraj tjedna, za fini ručak, skuhajte bogati mesni ragu i, umjesto uz tjesteninu, poslužite ga uz kremastu palentu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....