NA ŽLICU

Nema ništa bolje od toplog, gustog variva na hladan dan, napravite ovo s junetinom i porilukom

 Deposit Photos/
Dodajte i krumpir kako biste dobili gusto varivo koje se najbolje slaže uz topli domaći kruh

Trebat će vam:

1 veći poriluk

400 g junetine

3 krumpira

2 mrkve

2 lovorova lista

svježi peršin

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Junetinu narežite na manje komade pa je zapecite na dobro zagrijanom maslinovu ulju. Neka poprimi boju sa svih strana. Maknite je s vatre, a na istu masnoću dodajte sitno sjeckani poriluk. Pirjajte pet minuta pa dodajte sjeckanu mrkvu, krumpir i lovorov list. Prelijte temeljcem ili vodom, dodajte malo timijana i drugih začina po želji, soli i papra te vratite meso. Kuhajte oko 40 minuta ili dok meso i povrće ne omekšaju, ovisi o veličini komada. Na kraju pospite svježim peršinom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 04:33