Trebat će vam:
1 pakiranje tijesta za savijače
3 mrkve
pola glavice kupusa
1 luk ili 4-5 komada mladog luka
prstohvat čilija u prahu
1 žličica kikiriki maslaca
2 žlice soja sosa za povrće
Priprema:
Nasjeckajte luk na trakice, isto napravite i s mrkvom i kupusom, a kombinaciji možete dodati i piletinu ili mljeveno meso. Sve stavite u wok ili veću posudu, dodajte čili, kikiriki maslac i soja sos, dodajte i druge začine po želji i pirjajte dok povrće lagano ne povene, ali još zadrži notu hrskavosti. Kore za savijače narežite na jednake pravokutnike. Rubove premažite vodom, a zatim na svaki komad tijesta rasporedite nadjev i zarolajte. Krajeve ugurajte unutar rolice kako se pri pečenju ne bi otvorile. Tako pripremljene rolice pržite u dubokom ulju ili pecite u pećnici. U slučaju da ih završavate u pećnici, prije pečenja ih premažite maslinovim uljem. Pecite ih dok ne poprime boju, oko 20 minuta na 200 stupnjeva. Poslužite uz umak od čilija ili soje.
RUČAK ILI SNACK
Napravite hrskave rolice od pakiranja tijesta za savijače i povrća koje sigurno imate u hladnjaku
Rolice možete poslužiti uz umak po želji, a najbolje će se složiti uz slatko ljuti umak na bazi čilija ili pak soja umak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....