![28540395](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/24/k_28540395_640.jpg)
Trebat će vam:
600 g morskog miksa: lignje, hobotnica, sipe 500 g slanutka 2 luka 3-4 češnja češnjaka peršinov list sol, papar maslinovo ulje rikula |
![Bol na Bracu, 260615.
Trudna teca, gastro dogadjaj u sklopu festivala kultuure Imena.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/4/25/17/bracka_marenda2.jpeg)
Priprema:
U teći na maslinovu ulju pirjati nasjeckani luk i češnjak i odmah dodati nekoliko cijelih listova celera. Kada sve omekša, dodati sitno rezanu sipu, lignje i hobotnicu. Kad morski miks omekša, uliti temeljac od kozica (zbog okusa i boje) i staviti slanutak. Pustiti da se krčka najmanje 50-ak min. U tanjur prvo staviti par listova rikule, koja daje svježinu toj morskoj priči, a zatim uliti raguž.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....