![Učka](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/03/02/k_32163961_640.jpg)
Trebat će vam:
400 g svježeg jadranskog škampa 200 g svježe kozje skute 40 g meda s tartufom 6o g pudera od pistacija 4 naranče - sok pola štapića vanilije sol i papar |
![Split, 260617.
Chef Braco Sanjin, pripremio je dva jela od skampa u restoranu O'Zlata . Na fotografiji: marinirani skamp u vaniliji s paskom kozjom skutom
Foto: Tom Dubravec / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/7/19/12/sanjin_skampi5-280617.jpg)
Priprema:
Rep škampa očistiti, izvaditi meso (i pincetom izvaditi crijevo), a glave i oklop spremiti za temeljac (koji uvijek dobro dođe). Procijediti naranču pa u sok dodati prethodno uzdužno razrezan štapić vanilije i repove škampa. Kozju skutu začiniti solju i paprom, dodati med aromatiziran bijelim tartufom te puder pistacija pa sve dobro pomiješati i servirati s repovima mariniranog škampa.