Trebat će vam:
800 g svježeg jadranskog škampa 400 g concassea od domaće rajčice (oguljena, očišćena od sjemena i grubo narezana rajčica) 4 dcl temeljca od glava i oklopa škampa 2 dcl bijelog vina 1 dcl prošeka 0,5 dcl maslinova ulja sol i papar 2 jušne žlice sitno nasjeckanog svježeg peršinova lista 5 režnjeva češnjaka za tjesteninu 1 kg brašna (grano duro) 19 žutanjaka i jedno cijelo jaje |
Priprema:
Na maslinovu ulju jednu minutu pirjati nasjeckani češnjak pa dodati concasse od rajčice i pirjati pet minuta. Dodati temeljac od škampa, cijele neočišćene škampe, podliti vinom i prošekom pa začiniti solju i paprom. Kuhati na srednje jakoj vatri 5-6 minuta. Prethodno pripremljenu tjesteninu (brašno, jaja, malo soli i voda) skuhati u posoljenoj vodi pa pomiješati sa škampima u umaku i posuti sitno nasjeckanim listom peršina. Prema volji začiniti dodatnim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....