Trebat će vam:
225 g pirea od buče
1 velika jabuka
2 jaja
250 g bijelog pirovog brašna
50 g neprerađenog smeđeg šećera od šećerne trske
200 g mlijeka
60 g maslinova ulja
1 žličica cimeta
1 vrećica praška za pecivo
prstohvat soli
par žlica suncokretovih sjemenki ili listića badema
Priprema:
Od manje bundeve napravite pire tako da cijeli komad stavite peći oko sat vremena na 200°C dok ne omekša, zatim ju prepolovite i žlicom izvadite unutarnji dio bez koštica. Izdvojite koliko vam treba za muffine, a od ostatka napravite juhu ili rižoto. Pire od bundeve izmiksajte s jajima i šećerom u blenderu ili štapnim mikserom nekoliko minuta pa dodajte suhoj smjesi od brašna, cimeta, soli i praška za pecivo. Ulijte mlijeko i ulje, pa dodajte jabuku koju ste narezali na manje kockice. Napunite kalupe za muffine malo ispod vrha, posipajte suncokretovim sjemenkama ili listićima badema, po želji još malo po vrhu posipajte smeđi šećer te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35 min. Smjese ima dovoljno da ostatak ispečete u drugom kalupu u komadu i narežete taj dio na kolače pravokutnih oblika.
JESENSKA JUTRA
Muffini od bundeve, jabuke i cimeta idealna su poslastica za brzi doručak
Nastasja Chiara Petrić pripremila je sočne muffine koji mogu biti ukusan slatki doručak ili pak jednostavna jesenska večera
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....