80 g indijskih oraščića 120 g datulja 150 g svježih jagoda 200 g tamne čokolade sa 65% kakaa jagode za dekoraciju |
Indijske oraščiće namočimo dan prije u hladnoj vodi, a ovisno o mekoći datulja, i njih treba namočiti kako bi dodatno omekšale. Zatim oboje procijedimo i izblendamo kako bismo dobili što kremastiju smjesu; prvo oraščiće, a potom dodamo i datulje. Očišćene jagode također stavimo u blender i napravimo gustu kremu. Čokoladu otopimo na pari te punimo silikonske kalupe za muffine ili praline. Prvo tanki sloj po dnu, zatim žličica kreme od jagoda te sve skupa prelijemo tankim slojem čokolade. Po želji ukrasimo polovicama jagoda i stavimo u zamrzivač da se stisne. Ovako pripremljeni zalogajčići mogu stajati u zamrzivaču te ih vadite po potrebi. Ostat će vam viška kreme od jagode koju možete izblendati s još malo svježih jagoda, napuniti njome kalupe za sladolede i zamrznuti za savršeno proljetno osvježenje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....