Baš je dobar!

Malo tko može odoljeti ovom sočnom i jednostavnom biskvitu s kruškama

 Berislava Picek/Cropix
Pecite ga u povišenom kalupu, kao za kruh, i dobit ćete i vizualno dojmljiv kolač

Pored jabuka, polako nam na tržnice stižu i kruške, a one slatke, mirisne i sočne, kao što su William‘s, možete iskoristiti i za kolač. Čak i ako ne volite rogač, koji ovom biskvitu daje posebno dobar okus, možete ga zamijeniti za kakao, savjetuje naša suradnica Slavica Šagolj, koja je s nama i podijelila recept.

Ovaj kolač brzo je gotov, a možete u njemu uživati dok je još topao te poslužiti uz kuglicu sladoleda ili, primjerice, otopljenu čokoladu i tostirane lješnjake...

image
Berislava Picek/Cropix

Trebat će vam:

4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
50 ml kokosova ulja
100 g glatkog brašna
100 g mljevenog rogača
1 žlica praška za pecivo
korica pola limuna
4 mekane kruške

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 °C.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg.

U drugu posudu stavite žumanjke i šećer te pjenasto izmiješajte. Dodajte mlijeko, otopljeno kokosovo ulje te žlicu po žlicu brašna u koje ste umiješali prašak za pecivo. Maknite mikser sa strane te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i na kraju koricu od limuna.

Smjesu sad izlijte u pravokutni povišeni kalup koji ste obložili papirom za pečenje, približnih dimenzija 26 x 11 x 8 cm. Kruške operite, ogulite te lagano uronite u tijesto na centimetar jednu od druge. Kalup stavite u pećnicu i pecite oko 25 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 18:20