Pored jabuka, polako nam na tržnice stižu i kruške, a one slatke, mirisne i sočne, kao što su William‘s, možete iskoristiti i za kolač. Čak i ako ne volite rogač, koji ovom biskvitu daje posebno dobar okus, možete ga zamijeniti za kakao, savjetuje naša suradnica Slavica Šagolj, koja je s nama i podijelila recept.
Ovaj kolač brzo je gotov, a možete u njemu uživati dok je još topao te poslužiti uz kuglicu sladoleda ili, primjerice, otopljenu čokoladu i tostirane lješnjake...
Trebat će vam:
4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
50 ml kokosova ulja
100 g glatkog brašna
100 g mljevenog rogača
1 žlica praška za pecivo
korica pola limuna
4 mekane kruške
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 °C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg.
U drugu posudu stavite žumanjke i šećer te pjenasto izmiješajte. Dodajte mlijeko, otopljeno kokosovo ulje te žlicu po žlicu brašna u koje ste umiješali prašak za pecivo. Maknite mikser sa strane te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i na kraju koricu od limuna.
Smjesu sad izlijte u pravokutni povišeni kalup koji ste obložili papirom za pečenje, približnih dimenzija 26 x 11 x 8 cm. Kruške operite, ogulite te lagano uronite u tijesto na centimetar jednu od druge. Kalup stavite u pećnicu i pecite oko 25 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....