"Lješnjak mi je favorit, a što se tiče tijesta napravila sam neki "hibrid" prhkog i dizanog tijesta. Meni se to čini zgodno jer budu taman kakve trebaju biti meke i prhke! Što se tiče nadjeva, nemojte štedjeti, neka budu bogate, a ako volite intenzivnije okuse, ovaj recept će vam posebno prirasti srcu!" - savjetuje vas Bojana. Evo što će vam trebati!
Za tijesto:
- 600 g glatko brašno
- 10 g suhi kvasac
- 100 g šećera u prahu
- 280 g maslaca sobne temperature
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 100 g mlakog mlijeka
- malo soli
- korica limuna, naranče, vanilija
Umijesiti podatno tijesto od svih sastojaka i ostaviti na sobnoj temperaturi 2-3h. Razdijeliti tijesto na 2 dijela i svaki nadjenuti sljedećim nadjevima.
Za nadjev od maka:
150g mljevenog maka
- 1 žlica meda
- 75g šećera
- tonka oraščić
- cimet
- korica limuna
- 75g vrelog mlijeka
- 1 bjelanjak
- malo ruma
Za nadjev od lješnjaka:
- 150 g mljevenog lješnjaka
- 1 žlica meda
- 75 g šećera
- ras el hanout
- korica naranče
- 100 g vrelog mlijeka
- 1 bjelanjak
- malo ruma
Zakuhati mlijeko i preliti preko svih sastojaka, izmiješati, ohladiti i potom povezati bjelanjkom. Nadjenuti štruce. Ostaviti ih na sobnoj temperaturi 20ak minuta pred pečenje. Peći na 180°C, 25-30 minuta dok ne poprime zlatnu boju sa svih strana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....