OSTACI KOJE VOLIMO

Lonac graha, omiljeni složenci ili piletina koja postaje lažni burek, imamo 3 dobre ideje za ručak koji se jede dva dana

Lonac graha ili gulaša uvijek je dobra ideja kada vam treba ručak koji će potrajati dva dana, a ostatke pečenja možete iskoristiti na još slasniji način. Evo nekoliko dobrih ideja...

Kada se zaželite barem jedan dan predahnuti od višesatnog kuhanja ili jednostavno nemate dovoljno vremena za pripremu ručka, a želite pojesti nešto kvalitetnije od sendviča i jaja na oko, dobra ideja bit će prethodni dan skuhati veću količinu ručka. Ako je to opcija koja vam zvuči dobro, birajte jela koja stajanjem postaju bolja i koja mogu stajati u hladnjaku pa se dorađivati po potrebi i želji. U nastavku ostavljamo tri recepta s kojima ne možete pogriješiti.

S GRAHOM NEMA GREŠKE

Dobar grah uvijek je dobra ideja. Priprema vam može oduzeti nešto više vremena, ali ga već u startu možete skuhati u većoj količini pa poslužiti dva ili čak tri dana zaredom. Stajanjem postaje bolji, a osim što ćete ga idući dan trebati tek ugrijati, dovoljno će biti uz pun tanjur ovog finog jela na žlicu poslužiti još samo krišku kruha. Ako je domaći, još bolje. U nastavku potražite provjereni recept za grah na žlicu, a za one entuzijastične, tu je i nekoliko recepata za domaći kruh.

RECEPT: GRAH VARIVO

RECEPTI: DOMAĆI KRUH

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

TJESTENINA I SLOŽENCI KOJE VOLIMO

Lazanje su jelo koje će uvijek biti ukusnije kada se ohladi ili, još bolje, idući dan. Napravite veću količinu pa ostatke upakirajte u posudu i spremite u hladnjak, a zatim ih tek lagano podgrijte ili poslužite hladne uz zdjelu salate. Recept za lazanje, sigurni smo, već imate, pa vam u nastavku ostavljamo onaj za punjenu tjesteninu koje podsjeća na lazanje, ali je priprema nešto jednostavnija. U slučaju da vam je ostalo umaka, ali više nemate tjestenine, uvijek ga možete ubaciti u tortilje ili od njega napraviti lažne lazanje sa starim kruhom.

PUNJENA TJESTENINA

image
Marko Miščević/Cropix/

RECEPT ZA LAZANJE SA STARIM KRUHOM

image
Marko Miščević/Cropix/

OD PEČENOG PILETA DO BUREKA

Kada skuhate pileću juhu, dio mesa ostavite u juhi, a ostatak prebacite u zdjelu, vilicom usitnite na komadiće pa idućeg dana koristite kao dodatak tortiljama ili za pripremu ragua. To uključuje kuhanje, ali da napravite sasvim novo, zbilja ukusno i slasno jelo bit će vam dovoljno tek 20-ak minuta, što nam zvuči prilično prihvatljivo.

Ako vam se baš nikako ne kuha, komadiće piletine pomiješajte s grčkim jogurtom, malo majoneze, sitno sjeckanim lukom, protisnutim češnjakom, svježim začinskim biljem, soli i paprom, dobivenom smjesom premažite tortilju, pospite sirom pa je kratko, na 2-3 minute zapecite na tavi. Ručak koji možete ponijeti i na posao gotov je u 5 minuta.

Još jedna dobra ideja bit će i lažni burek s ostacima piletine od pečenja. Kod pripreme možete koristiti i piletinu iz juhe. Recept potražite u nastavku.

RECEPT: LAŽNI BUREK S PILETINOM

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:28