slasno!

Kad vam se jede pizza, a nemate vremena mijesiti tijesto, napravite zapečenu pizza tjesteninu

 Irina Kozmova/Getty Images
Priprema uopće nije komplicirana, a okusom će vas ovo jelo itekako podsjetiti na pizzu

Trebat će vam:

tjestenina

1 luk

2 režnja češnjaka

1 konzerva pelata

bosiljak, timijan i origano

200-300 g mozzarelle

1 par kobasica

parmezan prema želji

prstohvat šećera

sol i papar

ulje i maslac

Priprema:

Tjesteninu skuhajte na pola i prebacite je u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem. Na malo ulja pirjajte sitno sjeckani luk. Kad poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak. Odmah zatim dodajte začinsko bilje, sol, papar i šećer, a potom i pelate. Dodajte i malo vruće vode. Kuhajte 20-ak minuta, pelate za to vrijeme usitnite kuhačom. Umak dodajte tjestenini, a zatim u sve ubacite i mozzarellu koju ste natrgali na komadiće. Dio ostavite za kraj. Sve dobro pomiješajte. Kobasice narežite na tanke kolutiće. Tjesteninu pospite ostatkom sira, dodajte i parmezan prema želji, na vrh stavite kolutiće kobasice i pecite 30 minuta na 200 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. studeni 2024 22:34