Iskoristite ostatke bolonjez umaka!

Kultni ''Traljavi Joe'' za brzi obrok od ostataka!

Ove subote je za ručak bio bolonjez? Savršeno! Iako nam je teško povjerovati da se nije do kraja pojeo, ipak smo s vama odlučili podijeliti recept za kultni američki sendvič nakon kojeg će vam rukavi bisti sve samo ne čisti!

Tradicionalno se ovaj sendvič ne radi od klasičnog bolonjez umaka, ali biti će više nego dobar ako ga imate u pričuvi ili vam ga je ostalo od ručka dan prije. Meso za Sloppy Joe-a mora biti goveđe, a ne smije izostati ni smeđi šećer. Kao što rekosmo, ako vam je ostalo bolonjez umaka, slobodno ga iskoristite za ovaj recept, ali ako pak želite isprobati originalnu recepturu, bacite se na pripremu najtraljavijeg sendviča u povjesti sendviča!

Trebat će vam:

1 žlica biljnog ulja
1 mali luk
450 g mljevene govedine
300 ml kečapa
1 žlica Worcestershire umaka
2 žličice smeđeg šećera
sol
papar
pecivo po želji

Sloppy joe burgers with pretzel buns

Priprema:

Na ulju prepržite sitno nasjeckani luk. Kad luk omekša, dodajte mljevenu govedinu. Pecite ju na tavi dok se svi komadići međusobno ne počnu odvajati. Posolite i popaprite. Dodajte Worcestershire umak, kečap i smeđi šećer. Kuhajte još 10-ak minuta. Prepolovite pecivo na pola horizontalno i napunite pripremljenim mesom. Dodajte kisele krastavce, svježu rajčicu i hrskavi svježi luk.

Dobar tek!

Recepte za još dobrih svjetskih sendviča potražite OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 00:30