Tradicionalno se ovaj sendvič ne radi od klasičnog bolonjez umaka, ali biti će više nego dobar ako ga imate u pričuvi ili vam ga je ostalo od ručka dan prije. Meso za Sloppy Joe-a mora biti goveđe, a ne smije izostati ni smeđi šećer. Kao što rekosmo, ako vam je ostalo bolonjez umaka, slobodno ga iskoristite za ovaj recept, ali ako pak želite isprobati originalnu recepturu, bacite se na pripremu najtraljavijeg sendviča u povjesti sendviča!
Trebat će vam:
1 žlica biljnog ulja 1 mali luk 450 g mljevene govedine 300 ml kečapa 1 žlica Worcestershire umaka 2 žličice smeđeg šećera sol papar pecivo po želji |
Priprema:
Na ulju prepržite sitno nasjeckani luk. Kad luk omekša, dodajte mljevenu govedinu. Pecite ju na tavi dok se svi komadići međusobno ne počnu odvajati. Posolite i popaprite. Dodajte Worcestershire umak, kečap i smeđi šećer. Kuhajte još 10-ak minuta. Prepolovite pecivo na pola horizontalno i napunite pripremljenim mesom. Dodajte kisele krastavce, svježu rajčicu i hrskavi svježi luk.
Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....