Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 1 sat i 10 minuta • Porcija: 4-6
Trebat će vam:
- 120 ml vrhnja
- 360 ml mlijeka
- 120 g kozjeg sira
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica brašna
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice crnog papra
- 1/8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 1 kg krumpira za pečenje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
U velikoj posudi izmiješajte mlijeko, vrhnje, kozji sir, usitnjeni češnjak, brašno, sol, papar i muškatni oraščić.
Rasporedite tanke ploške krumpira u jednom sloju u srednje namašćenu posudu za pečenje.
Izlijte četvrtinu mliječne smjese preko vrha, zatim naslažite kriške krumpira i dodajte još četvrtinu mliječne smjese. Ponovite s preostalim kriškama krumpira i mješavinom mlijeka dok ne dođete do vrha posude.
Pecite 1 sat i 10 minuta ili dok krumpir ne omekša i ne zapeče se.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....