Za prste polizat

Kad vam je hladnjak prazan, a glad velika, ovo će vas jelo spasiti, a još je i prefino

 Seefoodstudio/Getty Images/istockphoto
Otkrili smo super način kako spojiti krumpir s kozjim sirom, svi nas traže recept

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 1 sat i 10 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:

  • 120 ml vrhnja
  • 360 ml mlijeka
  • 120 g kozjeg sira
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica brašna
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice crnog papra
  • 1/8 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 kg krumpira za pečenje
image
Seefoodstudio/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

U velikoj posudi izmiješajte mlijeko, vrhnje, kozji sir, usitnjeni češnjak, brašno, sol, papar i muškatni oraščić.

Rasporedite tanke ploške krumpira u jednom sloju u srednje namašćenu posudu za pečenje.

Izlijte četvrtinu mliječne smjese preko vrha, zatim naslažite kriške krumpira i dodajte još četvrtinu mliječne smjese. Ponovite s preostalim kriškama krumpira i mješavinom mlijeka dok ne dođete do vrha posude.

Pecite 1 sat i 10 minuta ili dok krumpir ne omekša i ne zapeče se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 00:12