Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 35 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 260 g kobasice
- 1 luk
- 6 režnjeva češnjaka
- 3 žličice dimljene crvene paprike
- 1/4 žličice vlati šafrana
- 1,5 l pilećeg temeljca
- 250 ml suhog bijelog vina
- 550 g krumpira
- 175 g krupno nasjeckanog kelja
- 400 g slanutka iz limenke
- 1 žlica paste od rajčice
Priprema:
U velikom loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte kobasice narezane na kolutiće i pecite tri minute ili dok ne porumene. Usitnite češnjak i odvojite jednu žličicu. Dodajte usitnjeni luk, ostatak češnjaka, papriku i izmrvljeni šafran i pirjajte četiri minute ili dok luk ne omekša. Dodajte temeljac i vino i posolite. Zakuhajte na jakoj vatri. Dodajte krumpir koji ste narezali na kockice i narezani kelj pa smanjite vatru na srednje nisku. Pirjajte 20-25 minuta ili dok krumpir i kelj ne omekšaju. Umiješajte slanutak i pastu od rajčice i kuhajte oko tri minute ili dok se slanutak ne zagrije. Juhu začinite solju i paprom. Poslužite uz kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....