NA ŽLICU

Juha od buče bolja je kada koristite pećnicu, ovo je recept kojem se uvijek vraćamo

 Luchezar/Getty Images
Umjesto da buču skuhate, najprije je ispecite, a zatim sve zajedn prebacite u blender i pretvorite u bogat, aromatičan ručak na žlicu

Trebat će vam:

1 veća buča

1 glavica češnjaka

1 luk

3-4 žlice maslinova ulja

sol i papar

malo cimeta

malo muškatnog oraščića

drugi začini prema želji

Priprema:

Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Buču očistite i narežite na veće komade pa je rasporedite po posudi za pečenje. Luk prepolovite i dodajte buči, a češnjaku odrežite vrh, nakapajte s malo maslinova ulja i posolite pa umotajte u foliju i stavite u posudu kraj buče i luka, koje ste također začinili soli, paprom i maslinovim uljem. Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta, ili dok buča ne omekša. Zatim odmotajte češnjak, istisnite unutrašnjost koja bi se trebala pretvoriti u pastu. Dobivenu pastu, pečenu buču i luk stavite u blender i dodajte tople vode tako da sastojke pokrije do pola. Začinite cimetom i muškatnim oraščićem, dodajte još soli i papra ako je potrebno, pa blendajte dok ne dobijete željenu gustoću. Prema potrebi, dodajte još vode. Juhu kratko vratite na vatru, zakuhajte i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2024 06:22