GOTOVO U 20 MINUTA

Jednostavna, zasitna, a baš fina salata od piletine i sjemenki lana dobra je opcija za brzi ručak

 Larisablinova/Getty Images
Salatu začinite preljevom od maslinova ulja, limuna, meda i senfa

Za salatu će vam trebati:

200 g pilećih prsa

1 avokado

200 g svježih šparoga

1 manji crveni luk

2 žlice sjemenki lana

sol i papar po ukusu

maslinovo ulje

sok od 1 limuna

Za preljev:

3 žlice maslinovog ulja

sok od 1 limuna

1 žličica meda ili javorovog sirupa

1 žličica senfa

sol i papar po ukusu

Priprema:

Pecite piletinu dok ne postane zlatna i sočna, pa ju narežite. Blanširajte ili pecite šparoge. U zdjelu stavite piletinu, avokado, šparoge, crveni luk i sjemenke lana, lagano promiješajte.

Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, med, senf, sol i papar. Prelijte salatu preljevom, začinite po potrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 18:50